Broekbergenlaan 22 | 2071 EW Santpoort-Noord | +31 (0)23 53 33 768

Broekbergenlaan 22 | 2071 EW Santpoort-Noord
Tel: +31 (0)23 53 33 768

Lake Nasser

In het uiterste zuiden van Egypte ligt één van de grootste stuwmeren ter wereld: Lake Nasser. Een gigantische watermassa die zich uitstrekt over een afstand van 400 kilometer tot in Soedan. Lake Nasser ligt  in een prachtige, ruige omgeving. Ingesloten door de Nubische woestijn aan de ene kant en de Sahara aan de andere kant. Alleen het feit dat er midden in de woestijn gevist kan worden maakt deze bestemming al bijzonder. De grote trekpleister voor sportvissers is de Nijlbaars die hier kan uitgroeien tot megaformaat.

De grootste aan de hengel gevangen Nijlbaars (door een Nederlander),  was een vis van ruim 90 kilo! Hoewel de Nijlbaars qua formaat en kracht moeilijk te overtreffen is, komt er op Lake Nasser nog een zeer aantrekkelijke sportvis voor: de Tijgervis.

Op licht materiaal en op de vliegenhengel een prachtige sportvis om te vangen. Naast deze twee soorten kent het meer ook nog een aantal meerval soorten waarvan de Vundu de meest bekende is. Het verblijf op Lake Nasser is eenvoudig. U verblijft gedurende de gehele safari op de boot. Afhankelijk van de resultaten blijft u op de goede stekken of gaat juist verder het meer op. De ongeveer 8 meter lange visboten zijn voorzien van een klein keukentje waar de kok uw maaltijden bereidt. Elke boot biedt maximaal plaats aan 3 vissers, 2 vissers per boot is ideaal.

Er zijn ook snelle polyester visboten beschikbaar. Met deze boten is de actieradius per dag groter en kunnnen verre stekken uiteraard sneller bereikt worden.

Het seizoen op Lake Nasser loopt van April tot en met Juni en van Oktober tot en met Januari. In het voorjaar (April-Juni) is het weer in het algemeen rustig en warm (25-35 graden) en kan ook goed vanaf de kant gevist worden. In het najaar (Oktober-Januari) is het in principe wat koeler (20-30 graden). In deze periode wordt normaalgesproken wat meer trollend gevist en minder vanaf de kant. Afhankelijk van uw voorkeuren, kunnen we u informeren over wat voor u de beste periode is. Ook is er de mogelijkheid om materiaal te huren indien u niet hierover beschikt.  Natuurlijk krijgt u voor vertrek uitgebreide informatie over uw reis (technieken, materiaal, algemene zaken, etc). 

In het uiterste zuiden van Egypte ligt één van de grootste stuwmeren ter wereld: Lake Nasser. Een gigantische watermassa die zich uitstrekt over een afstand van 400 kilometer tot in Soedan. Lake Nasser ligt in een prachtige, ruige omgeving. Ingesloten door de Nubische woestijn aan de ene kant en de Sahara aan de andere kant. Alleen het feit dat er midden in de woestijn gevist kan worden maakt deze bestemming al bijzonder. De grote trekpleister voor sportvissers is de Nijlbaars die hier kan uitgroeien tot megaformaat.  

De grootste aan de hengel gevangen Nijlbaars (door een Nederlander), was een vis van ruim 90 kilo! Hoewel de Nijlbaars qua formaat en kracht moeilijk te overtreffen is, komt er op Lake Nasser nog een zeer aantrekkelijke sportvis voor: de Tijgervis.

Op licht materiaal en op de vliegenhengel een prachtige sportvis om te vangen. Naast deze twee soorten kent het meer ook nog een aantal meerval soorten waarvan de Vundu de meest bekende is.Het verblijf op Lake Nasser is eenvoudig. U verblijft gedurende de gehele safari op de boot. Afhankelijk van de resultaten blijft u op de goede stekken of gaat juist verder het meer op. De ongeveer 8 meter lange visboten zijn voorzien van een klein keukentje waar de kok uw maaltijden bereidt. Elke boot biedt maximaal plaats aan 3 vissers, 2 vissers per boot is ideaal.

Er zijn ook snelle polyester visboten beschikbaar. Met deze boten is de actieradius per dag groter en kunnnen verre stekken uiteraard sneller bereikt worden.

Het seizoen op Lake Nasser loopt van April tot en met Juni en van Oktober tot en met Januari. In het voorjaar (April-Juni) is het weer in het algemeen rustig en warm (25-35 graden) en kan ook goed vanaf de kant gevist worden. In het najaar (Oktober-Januari) is het in principe wat koeler (20-30 graden). In deze periode wordt normaalgesproken wat meer trollend gevist en minder vanaf de kant. Afhankelijk van uw voorkeuren, kunnen we u informeren over wat voor u de beste periode is. Ook is er de mogelijkheid om materiaal te huren indien u niet hierover beschikt. Natuurlijk krijgt u voor vertrek uitgebreide informatie over uw reis (technieken, materiaal, algemene zaken, etc).