Broekbergenlaan 22 | 2071 EW Santpoort-Noord | +31 (0)23 53 33 768

Broekbergenlaan 22 | 2071 EW Santpoort-Noord
Tel: +31 (0)23 53 33 768

Algemeen

Het “groene eiland” is het land waar we in 1992 mee begonnen zijn en hoewel er veel is veranderd, is Ierland nog steeds een populair land bij de Nederlandse sportvisser. Een visvakantie naar Ierland staat garant voor een hoop gezelligheid. De visserij op zowel zoet als zout is nog steeds goed te noemen. Natuurlijk zijn op diverse plekken visbestanden veranderd met name op het zoete water.


Wat betreft het zeevissen zijn er twee optie's. Of u gaat mee als opstapper of u huurt met uw gezelschap de gehele boot. De meeste Ierse vissersboten hebben een vergunning voor maximaal 12 personen. Als u gaat vissen als opstapper is het dus mogelijk dat de boot (te) vol staat. Op de locaties die P&S Visreizen aanbiedt houden de schippers rekening met de kwaliteit van het vissen en zetten de boot dus niet te vol. Indien u de gehele boot huurt bepaald u zelf het maximaal aantal personen. De meeste boten zijn prima geschikt voor 8 personen u heeft dan goed de ruimte. 

Op de lokatie Valentia Island huurt P&S Visreizen de visboot een aantal weken per jaar in het hoogseizoen. Zodoende kunnen we hier ook opstappers boeken. U vist dan met maximaal 6 personen aan boord.

 

Het seizoen voor het zeevissen loopt globaal van mei tot en met oktober. De beste periode zijn de maanden juli, augustus en september. In deze maanden heeft u kans op alle vissoorten die in de Ierse wateren voorkomen inclusief de blauwe haai.

 

Indien u zelf niet over het juiste materiaal beschikt, biedt P&S Visreizen u de mogelijkheid dit te huren. U heeft dan de beschikking over uitstekend materiaal van Shimano. Het materiaal moet dan vanuit Nederland worden meegenomen naar Ierland. Dit is voor ons de enige manier om een goede kwaliteit te kunnen garanderen. De huurprijs van een hengel en reel is € 59 per week dit is inclusief een goede hengelkoker. Ook bieden wij een materiaalpakket aan waarin u alles vindt wat u nodig zou kunnen zijn gedurende uw visvakantie. Hiervoor betaald u alleen een borg.

 

Het zoete water in Ierland biedt op vele plekken een goede visserij. Het vissen op snoek is daarvan het meest populair. Op dit moment heeft P&S Visreizen een tweetal locaties waar u op snoek kan vissen. Naast het vissen op snoek kan de witvisserij erg goed zijn. Het is niet voor niets dat een aantal bekende wedstrijden in Ierland gevist worden. Andere mogelijkheden in Ierland zijn de visserij op forel en zalm. Deze visserij is afhankelijk van vele factoren. Indien uw interesse uitgaat naar deze vissoorten lichten wij u graag voor wat betreft de juiste seizoenen en perioden.