Broekbergenlaan 22 | 2071 EW Santpoort-Noord | +31 (0)23 53 33 768

Broekbergenlaan 22 | 2071 EW Santpoort-Noord
Tel: +31 (0)23 53 33 768

Valentia Island

Valentia Island (01)Valentia Island ligt in het zuidwesten van Ierland net onder Dingle-Bay en heeft een rijke geschiedenis. In Valentia Harbour werd in 1857 begonnen met het aanleggen van de eerste transatlantische kabel (voor telefonie) naar Amerika. Na enkele mislukte pogingen werd in augustus 1958 voor het eerst contact gelegd met Trinity Bay in Newfoundland, een historische gebeurtenis!

Valentia Island (02)Valentia Island is nog zoals heel Ierland waarschijnlijk ooit geweest is: rustig en gemoedelijk.

Ook nu nog in 2018. Misschien is het ook daardoor een van de meest populaire zeevis bestemmingen in het programma van P&S Visreizen. Een aantal vaste groepjes komen al vele jaren tot tevredenheid naar deze lokatie. Het zal tevens met de visstand te maken hebben want die is hier uitstekend.

Vanuit het kleine haventje in Knightstown vaart u naar de rijke visgronden. De "three" en de "four mile bank" zijn twee zeer visrijke riffen die op respectievelijk 3 en 4 mijl uit de kust liggen. Conger, leng, pollak, gul, koolvis, steenbolk, wijting, lipvis, hondshaai, kathaai zijn vissoorten die hier goed vertegenwoordigd zijn regelmatig. In de zomermaanden is er goed kans op blauwe haai. Tevens worden er regelmatig grote vleten (soort grote rog) gevangen.Valentia Island (03)

Tussen Valentia Island en het vasteland ligt een baai waarin met slecht weer nog gevist kan worden. De vangst bestaat hier meestal uit hondshaai, kathaai en diverse soorten rog.

 

 

Compleet arrangement naar Valentia Island inclusief:

 

- retourticket met Aer Lingus 

- transfer van het vliegveld naar Valentia Island en v.v.

- verblijf in guesthouse op basis van 2 personen per kamer

- ontbijt, lunchpakket en dinner

- 6 dagen vissen met maximaal 6 personen per boot

 

Prijs vanaf € 1.245,- per persoon bij 6 personen.

 

Er zijn ook mogelijkheden om via Dublin naar de luchthaven Kerry te vliegen.

Heeft een minder lange transfer vanaf Cork.

 

fotoboek Valentia Island